Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill ha nyhetsbrev om

När är det koppeltvång?

När är det koppeltvång?

Det är inte tvång på koppel… Men, mellan den 1 mars och 20 augusti är det viktigt att tänka på att hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Detta är enligt lag på grund av de vilda djuren får sin unga under denna period.

Får min hund gå lös?

Såväl sällskapshundar som jakthundar ska hållas i koppel. Det är bara extremt väldresserade hundar som kan få gå lösa under denna period. För att hunden ska få vara lös krävs att du har sådan kontroll över din hund att det motsvarar åtminstone ett osynligt koppel. Hunden får bara vara några meter från dig och under samma kontroll som om den vore kopplad.

Det gäller inte bara kring vilt

Detta innebär att hunden ska hindras från att springa lös där det kan finnas vilt även om hunden kommer på inkallning. Och det gäller inte bara vilt, utan gäller även kring boskap så som t.ex. kor, får och höns.

Ansvaret ligger hos dig som ägare

Du som hundägare har ett strikt ansvar att hunden inte orsakar ”skador eller avsevärda olägenheter”. Detta strikta ansvar innebär att du till och med kan hållas ansvarig för skada som hunden orsakar även om någon annan har hand om den. I ansvaret ingår också att känna till vilka lagar och regler som gäller.

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss här.

Relaterade artiklar

Hund

Taggar

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Fourfriends Sverige
8,186
Fourfriends Sverige

Fourfriends Sverige

Vi älskar hundar & katter! För oss är din väns välmående vår högsta prioritering.

Vi önskar dig en härlig Alla ❤ans Dag och tipsar om ett kärleksfullt godis att ge din hund, Treatos Love Hearts. Ett annat tips👇

Om du har INSTAGRAM, kika in på vårt konto @fourfriendssverige och var med i vår Alla Hjärtans Dag Giveaway med chans att vinna FourFriends hundprodukter värda ca 2000 kr! Dessutom, i kärlekens tecken får vännen du taggar i tävlingsinlägget ett likadant paket! Instagram-giveway:en pågår t.o.m 21/2-2024.

Vill du läsa mer om Treatos Love Hearts? 👉https://fourfriends.se/produkt/treatos-love-hearts/
... Läs merMinimera

7 dagar sedan
- Ge mig mitt godis nu!
Trix favorit är Dog Snacks med lamm. Knapriga, lite större godisbitar som är perfekt att ta med på promenaden eller ge som mellanmål.  Innehåller rena, nyttiga ingredienser och passar även den känsliga hunden. 

🌿Fullproppad med naturliga antioxidanter som skyddar cellerna.
🍋pH-neutralt C-vitamin - stärker immunförsvaret. 
🌿Rosmarinextrakt - stimulerar matsmältningen.
🥩Rik på nyttiga omegafettsyror- bidrar till frisk hud och blank päls. 

Läs mer om Dog Snacks hälsogodis här👉 https://fourfriends.se/produkt-kategori/hund/godis-tugg/halsogodis/Image attachmentImage attachment

- Ge mig mitt godis nu!
Trix favorit är Dog Snacks med lamm. Knapriga, lite större godisbitar som är perfekt att ta med på promenaden eller ge som mellanmål. Innehåller rena, nyttiga ingredienser och passar även den känsliga hunden.

🌿Fullproppad med naturliga antioxidanter som skyddar cellerna.
🍋pH-neutralt C-vitamin - stärker immunförsvaret.
🌿Rosmarinextrakt - stimulerar matsmältningen.
🥩Rik på nyttiga omegafettsyror- bidrar till frisk hud och blank päls.

Läs mer om Dog Snacks hälsogodis här👉 fourfriends.se/produkt-kategori/hund/godis-tugg/halsogodis/
... Läs merMinimera

2 veckor sedan
2023-06-20T15:16:47+02:00

Dela på sociala medier: