Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill ha nyhetsbrev om
Ingredienser2020-04-06T09:55:20+02:00

Våra ingredienser

Vi har valt att arbeta med högklassiga ingredienser i FourFriends torrfoder.
Vi använder endast de muskulära delarna av kycklingköttet som ger en mycket hög smältbarhet. Laxen som bland annat finns i Grain Free Salmon och den laxolja som finns i alla våra recept som källa till omega-fettsyror, är odlad i Skottland. Lammköttet kommer från Nya Zeeland medan fågeln är uppfödd i Tyskland, men även i Tjeckien där också FourFriends tillverkas,  strax utanför Prag. Nedan kan du läsa mer om våra ingredienser.

  • skål med blåbär

Antioxidanter

Botaniska ingredienser med kraft från naturen i form av antioxidanter och flavonoider. Dessa näringsämnen ökar motståndskraften hos din hund och katt.

  • Laxfilé på en skärbräda av trä.

Fettkällor

FourFriends innehåller rent kycklingfett som har den högsta smältbarheten. Vi har dessutom laxolja i våra recept och dessa två fettkällorna tillsam­mans ger höga halter av livsnödvändiga omegafettsyror.

  • Skördande av potatis i potatislandet.

Spannmålsfri

I FourFriends torrfoder-serie till hund hittar du fyra sorter som är helt fri från alla spannmål. Burkmaten Single Protein samt köttkorvarna är även dessa utan spannmål. Till katt är alla produkter i kattmatsserien helt spannmålsfria recept.

  • Havtornsolja i flaska och havtornsbär i skål bredvid. För friska urinvägar hos katter.

Havtorn

Bakteriella inflammationer är väldigt ovanligt hos katten. Därför är en behandling med antioxidanter från havtornsextrakt effektivare än tranbärsextrakt.

  • Nyskuren aloe vera som droppar.

Aloe Vera

Aloe vera är en välkänd botanisk växt som använts i århundraden som läkeväxt. Det finns flera olika sorters Aloe, men vi använder Aloe barbadensis miller.

Glutenfritt

Alla våra recept till hund och katt är garanterat glutenfria så behöver du inte ta hänsyn till den aspekten vid val av fodersort till ditt djur.

  • Kycklingfiléer med örter och kryddor, som ligger på en rund skärbräda av trä.

Hög kötthalt

Ger de bästa förutsättningarna för din hund eller katt att utveckla smidiga och starka muskler, samt bidrar till en tät och fin päls.