Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ställ din fråga till vår näringsrådgivare

Fråga näringsrådgivaren

Har du någon fråga om foder, eller allmänt om näringslära gällande hund och katt? Passa på att ställa den till vår näringsrådgivare Meri Hakkarainen.

MERI HAR SEMESTER OCH ÄR ÅTER 16 AUGUSTI.Vanliga frågor

Om du har en hund av mindre ras kan du byta över till vuxenfoder vid ca 9-12 månaders ålder. Det tidigare alternativet om hunden har lätt att gå upp i vikt och det senare alternativet om hunden har lite svårare att gå upp i vikt eftersom valpfoder är energitätare än vuxenfoder. Är det en större ras tar man över valpen på ett juniorfoder vid 3-4 månaders ålder för att sedan gå över på vuxenfoder vid ca 12-18 månaders ålder.

Ja, alla våra recept på torrfoder är glutenfria. Hela kattmatsserien är dessutom spannmålsfri och i hundfoderserien har vi Derma Coat, Wild Boar och Lamb med spannmålsfria recept. De övriga sorterna med hundmat består av kyckling och ris.

Vårt torrfoder tillverkas i Prag, Tjeckien. Kyckling, anka och kalkon är uppfödd i Tjeckien och Tyskland. Vildsvin från Hollland, Laxen odlas i Skottland och lammköttet kommer från Nya Zeeland.

Våra köttkorvar är upphettade till en viss temperatur så att bakterier avdödas i kombination med att de förpackas i en miljö med mycket höga hygieniska krav. Själva plasten runt korven är ett speciellt fler-lager hölje som skyddar innehållet effektivt mot oxidation. Öppnad förpackning ska förvaras i kylskåp max 2-3 dagar och det går utmärkt att frysa in korven för att förlänga hållbarheten.

Då ska du prova ”Big Bite” som har extra stora bitar så att katten måste tugga ordentligt. Om du sprider ut fodret på en bakplåt eller annat stort kärl så får du din katt att äta långsammare. Du kan också prova med att lägga maten i en utfodringsboll som släpper ut en bit i taget när katten leker med bollen.

1 dl väger ca 50 gram och du kan även fråga efter våra måttkoppar i din djuraffär för en lättare dosering av dagsgivan. De flesta hundägarna delar upp givan i två mål om dagen om hunden är vuxen. Valpar föredrar 3-4 mål per dag.

2021-06-30T09:02:26+00:00