Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill ha nyhetsbrev om

Klart hunden ska följa med på semester!

Klart hunden ska följa med på semester!

hund med flytväst på segelbåt

Planerar en bilsemester, tågresa, flygäventyr eller båtutflykt i sommar?
Då är det viktigt att tänka på att din hund ska må bra och njuta av äventyret lika mycket som du. Här är några användbara tips för att göra resan smidig, säker och bekväm för alla inblandade.

Bilsemester

Se till att använda en bra och rymlig hundbur för att säkerställa hundens säkerhet under resan. Kom ihåg att stanna regelbundet för toalett-spring-och-lekpaus.

Åka tåg

Kontrollera reglerna för tågresan med husdjur och boka i förväg om det behövs. En bra hundbur eller bädd för att hålla din hund trygg och bekväm är nödvändigt. Ska ni resa lite längre är även lämpliga skålar för mat och vatten bra att komma ihåg. Det finns många resevänliga eller ihopfällbara varianter i zoobutiker.

Flyga med hund

Kontakta flygbolaget ni ska flyga med i förväg för att få all viktig information om deras regler för att resa med hund. Det kan variera mellan olika bolag.

Båtsemester

Om ni ska åka med en större båt

Kontrollera att båten tillåter husdjur och om vilka regler som gäller. Ibland finns det speciella ”djursalonger” där man behöver boka en plats.

Dagsutflykter med husse och mattes styrpulpet

Det är viktig att både den som kör och alla passagerare har flytväst, inklusive fyrbenta. Tänk också på att det kan vara svårt att hitta skugga ute på vattnet så ta med ett parasoll eller filt att hänga upp, rent dricksvatten och kanske en svalkande kyl-duk eller dyna till hunden. Se även upp för algblomming som kan vara livsfarligt för hunden och bra att hålla koll på hur vattnet ser ut innan vovven hoppar i. På smhi.se/algsituationen kan man hitta information om hur cynaobakterie-blomminingen rör sig hav och sjöar. Om din hund blir lite stressad av att åka båt så finns det bra receptfria tuggtabletter i din zoobutik som lugnar din hund. Fråga i din butik nästa gång du handlar.

Oavsett transportmedel

Packa med hundens mat, favoritgodiset och eventuella mediciner. Ett bra tips är att ha en egen liten sjukvårdsväska till din hund med lite förband, antiseptisk rengöring, termometer och tabletter som stoppar upp om din hund blir lös i magen (vilket är mycket opraktiskt om man är på resande fot) Preparat för diarré och lös mage finns receptfritt på apotek, hos veterinär och i zoobutiker. Det kan även vara klokt att packa med försäkringsnummer och stamtavla/vaccinationsbevis om något oförutsett skulle hända.

Glöm inte att försätta ge din fyrbenta kompis kärlek, uppmärksamhet och belöningar för att säkerställa tryggheten under hela resans gång.

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss här.

Relaterade artiklar

Hund
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Fourfriends Sverige
8,201
Fourfriends Sverige

Fourfriends Sverige

Vi älskar hundar & katter! För oss är din väns välmående vår högsta prioritering.

Vi önskar dig en härlig Alla ❤ans Dag och tipsar om ett kärleksfullt godis att ge din hund, Treatos Love Hearts. Ett annat tips👇

Om du har INSTAGRAM, kika in på vårt konto @fourfriendssverige och var med i vår Alla Hjärtans Dag Giveaway med chans att vinna FourFriends hundprodukter värda ca 2000 kr! Dessutom, i kärlekens tecken får vännen du taggar i tävlingsinlägget ett likadant paket! Instagram-giveway:en pågår t.o.m 21/2-2024.

Vill du läsa mer om Treatos Love Hearts? 👉https://fourfriends.se/produkt/treatos-love-hearts/
... Läs merMinimera

2 månader sedan

1 CommentKommentera på Facebook

HEJ. Ni har ett samarbete med Pierre Wahlström som är en aktiv motståndare mot vissa hundraser samt använder sig av OLAGLIGA stackelhalsband, med vassa piggar på insidan, vid hundträning. HUR är detta okej och reko enligt er? För jag tänker att husdjursföretag vill framstå som reko nu för tiden. Ni svarar inte på Instagram, men kanske svarar ni här? Eller behövs ett stort internt krismöte först? 🙂 Det får ni gärna ha men svara på kritiken kring detta. Använder kattsand från er då den är bäst, men kommer definitivt sluta köpa den om ni inte ens svarar på kritiken. Ni bör även avsluta samarbetet.

- Ge mig mitt godis nu!
Trix favorit är Dog Snacks med lamm. Knapriga, lite större godisbitar som är perfekt att ta med på promenaden eller ge som mellanmål.  Innehåller rena, nyttiga ingredienser och passar även den känsliga hunden. 

🌿Fullproppad med naturliga antioxidanter som skyddar cellerna.
🍋pH-neutralt C-vitamin - stärker immunförsvaret. 
🌿Rosmarinextrakt - stimulerar matsmältningen.
🥩Rik på nyttiga omegafettsyror- bidrar till frisk hud och blank päls. 

Läs mer om Dog Snacks hälsogodis här👉 https://fourfriends.se/produkt-kategori/hund/godis-tugg/halsogodis/Image attachmentImage attachment

- Ge mig mitt godis nu!
Trix favorit är Dog Snacks med lamm. Knapriga, lite större godisbitar som är perfekt att ta med på promenaden eller ge som mellanmål. Innehåller rena, nyttiga ingredienser och passar även den känsliga hunden.

🌿Fullproppad med naturliga antioxidanter som skyddar cellerna.
🍋pH-neutralt C-vitamin - stärker immunförsvaret.
🌿Rosmarinextrakt - stimulerar matsmältningen.
🥩Rik på nyttiga omegafettsyror- bidrar till frisk hud och blank päls.

Läs mer om Dog Snacks hälsogodis här👉 fourfriends.se/produkt-kategori/hund/godis-tugg/halsogodis/
... Läs merMinimera

2 månader sedan
2024-03-28T21:38:45+01:00

Dela på sociala medier: