Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill ha nyhetsbrev om

Tjock katt? – Tips på hur du hjälper den att gå ned i vikt

Tjock katt? Så hjälper du den gå ner i vikt

Övervikt och fetma är ett växande problem bland katter i Sverige, med över 30 % av våra husdjur som lider av övervikt. Detta beror vanligtvis på ett för stort intag av kalorier i förhållande till mängden motion och rörelse, men andra faktorer som kastrering kan också påverka ämnesomsättningen hos katten.

Kontrollera hullet

För att kontrollera om din katt är överviktig kan du känna längs revbenen på sidan av katten för att se om du kan skönja revbenen under huden med fingrarna. Det är dock viktigt att komma ihåg att olika kattraser har olika kroppsbyggnader, så om du är osäker på vad som är en hälsosam vikt för din katt kan du alltid rådfråga din veterinär.

Är det farligt att bära på övervikt?

Övervikt kan leda till en rad hälsoproblem, inklusive ledbesvär, hjärt- och cirkulationsproblem, leversjukdomar och diabetes, och kan även påverka immunförsvaret. Det är därför viktigt att hjälpa din katt att gå ner i vikt på ett snällt och effektivt sätt.

Hur får jag bort ”trivselkilona”?

För att hjälpa din katt att gå ner i vikt kan du börja med att räkna kaloriintaget per dag och välja mer kalorisnåla alternativ. Det finns recept speciellt anpassade för viktminskning och du kan också välja kalorisnåla alternativ till godis. Men se till att belöna din katt med godbitar för att hålla relationen positiv.

För att öka mängden motion kan du gradvis öka mängden aktivitet, som att leka mer med din katt. Alla katter är jägare till sin natur, så sätt fart på din katt med roliga leksaker som den kan springa efter. Tänk också på att viktminskning inte bör gå för fort, då det kan belasta de inre organen negativt. En lagom viktminskningstakt är 2 % av den totala kroppsvikten per vecka, så se till att väga din katt regelbundet.

Sammanfattningsvis är det viktigt att som djurägare hålla din katt i god fysisk form. Genom att hjälpa din katt att gå ner i vikt på ett snällt och effektivt sätt kan du bidra till att förbättra dess hälsa och livskvalitet.

Relaterade artiklar

Hund
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Fourfriends Sverige
8,201
Fourfriends Sverige

Fourfriends Sverige

Vi älskar hundar & katter! För oss är din väns välmående vår högsta prioritering.

Vi önskar dig en härlig Alla ❤ans Dag och tipsar om ett kärleksfullt godis att ge din hund, Treatos Love Hearts. Ett annat tips👇

Om du har INSTAGRAM, kika in på vårt konto @fourfriendssverige och var med i vår Alla Hjärtans Dag Giveaway med chans att vinna FourFriends hundprodukter värda ca 2000 kr! Dessutom, i kärlekens tecken får vännen du taggar i tävlingsinlägget ett likadant paket! Instagram-giveway:en pågår t.o.m 21/2-2024.

Vill du läsa mer om Treatos Love Hearts? 👉https://fourfriends.se/produkt/treatos-love-hearts/
... Läs merMinimera

2 månader sedan

1 CommentKommentera på Facebook

HEJ. Ni har ett samarbete med Pierre Wahlström som är en aktiv motståndare mot vissa hundraser samt använder sig av OLAGLIGA stackelhalsband, med vassa piggar på insidan, vid hundträning. HUR är detta okej och reko enligt er? För jag tänker att husdjursföretag vill framstå som reko nu för tiden. Ni svarar inte på Instagram, men kanske svarar ni här? Eller behövs ett stort internt krismöte först? 🙂 Det får ni gärna ha men svara på kritiken kring detta. Använder kattsand från er då den är bäst, men kommer definitivt sluta köpa den om ni inte ens svarar på kritiken. Ni bör även avsluta samarbetet.

- Ge mig mitt godis nu!
Trix favorit är Dog Snacks med lamm. Knapriga, lite större godisbitar som är perfekt att ta med på promenaden eller ge som mellanmål.  Innehåller rena, nyttiga ingredienser och passar även den känsliga hunden. 

🌿Fullproppad med naturliga antioxidanter som skyddar cellerna.
🍋pH-neutralt C-vitamin - stärker immunförsvaret. 
🌿Rosmarinextrakt - stimulerar matsmältningen.
🥩Rik på nyttiga omegafettsyror- bidrar till frisk hud och blank päls. 

Läs mer om Dog Snacks hälsogodis här👉 https://fourfriends.se/produkt-kategori/hund/godis-tugg/halsogodis/Image attachmentImage attachment

- Ge mig mitt godis nu!
Trix favorit är Dog Snacks med lamm. Knapriga, lite större godisbitar som är perfekt att ta med på promenaden eller ge som mellanmål. Innehåller rena, nyttiga ingredienser och passar även den känsliga hunden.

🌿Fullproppad med naturliga antioxidanter som skyddar cellerna.
🍋pH-neutralt C-vitamin - stärker immunförsvaret.
🌿Rosmarinextrakt - stimulerar matsmältningen.
🥩Rik på nyttiga omegafettsyror- bidrar till frisk hud och blank päls.

Läs mer om Dog Snacks hälsogodis här👉 fourfriends.se/produkt-kategori/hund/godis-tugg/halsogodis/
... Läs merMinimera

2 månader sedan
2024-02-02T10:44:49+01:00

Dela på sociala medier: